اگر ملکه های خودتون رو به طور منظم و سالیانه تعویض می کنید ...
اگر در زنبورستانتون دفترچه ثبت وقایع دارید و هر چیز مهمی رو یادداشت می کنید ...
اگر برنامه ی صحیحی برای انتخاب و تکثیر از بهترین ملکه های زنبورستانتون دارید ...
اگر به کیفیت پرورش ملکه بیش از نژاد زنبورتون اهمیت میدید ...
اگر ملکه ها رو برای شناسایی بهتر و تشخیص سنشون علامت گذاری می کنید ...
اگر ملکه های نیش زن، بچه ده و معیوب رو به طور منظم از زنبورستانتون حذف می کنید ...
اگر بهترین فصل پرورش ملکه، موم بافی، عسل سازی و شروع و پایان فعالیت زنبورها رو شناسایی می کنید ...
اگر با یک دامپزشک خبره در شناسایی و درمان بیماری های زنبورعسل ارتباط دارید ...
اگر قبل از مصرف دارو، از میزان آلودگی کندو مطلع میشید ...
اگر از داروهای غیر مجاز استفاده نمی کنید ...
اگر اون جور که سزاوار هست با کنه واروا مبارزه می کنید و استراتژی درستی رو برای این کار انتخاب کردید ...
اگر توی زنبورستانتون نمونه برداری اصولی و آزمایشات دوره ای دارید ...
اگر تلفات زمستانه زنبورستانتون رو به پایین ترین حد ممکن رسوندید ...
اگر موم های سیاه رو قبل از اینکه گرفتار پروانه موم خوار و آلودگی قارچی بشن به طور سالانه به کارگاه آج موم می برید ...
اگر برای سلامتی زنبورها و مشتری های عسل، به اندازه ی خودتون ارزش قائلید ...
اگر دست کم زیر یک کندو توی زنبورستانتون ترازو یا باسکول دارید ...
اگر به جای رشد افقی و تکثیر کندوها به رشد عمودی و افزایش حداکثری جمعیت کندوهاتون فکر می کنید ...
اگر بهترین روش بچه گیری و طبقه دادن رو برای هر منطقه و آب و هوای انتخاب کرده اید ...
اگر زنبورستان یکدستی دارید و به یکسان سازی اهمیت میدید ...
اگر قانون چهل روزه رو به خوبی میشناسید و توی کار ازش بهره می گیرید ...
اگر بجای گذروندن وقت توی گروه های زنبورداری، مطالعه می کنید و بعد نظراتتون رو در همین گروه ها با دیگران به اشتراک می گذارید ...
اگر از نحوه ی زندگی زنبورها با مطالعه ی کتب موجود آگاه هستید ...
اگر زمانی که به مشکلی بر می خورید با یک کارشناس مشورت می کنید ...
اگر توی کلاس های مرتبط با زنبورداری که توسط جهاد، اتحادیه، تعاونی و دیگران برگزار میشه شرکت می کنید ...
اگر باغدارها و مزرعه دارهای منطقه رو از تاثیر زنبورهای عسل در ارتقای کمی و کیفی محصولات کشاورزی آگاه کردید ...
اگر با مردم در مورد محصولات زنبورعسل و اهمیت اون ها صحبت می کنید ...
اگر تکنیک های زنبورداری رو به طور سالانه بهبود می بخشید و برای منطقه و شیوه ی زنبورداری خودتون به روزرسانیشون می کنید ...
اگر کندوها، لوازم و ابزار زنبورستانتون رو مدرن و به روز می کنید ...
اگر زمان بندی کوچ رو به درستی رعایت می کنید ...
اگر قبل از انجام هر کاری، به پیش بینی های هواشناسی مراجعه می کنید ...
اگر گیاهان شهد خیز منطقه ی خودتون رو به خوبی می شناسید ...
اگر برای بهبود پوشش گیاهی مناطقی که توش زنبورداری می کنید با استفاده از کاشت و تکثیر گیاهان بومی برنامه دارید ...
اگر قبل از جابجایی، محل زنبورستانتون رو از هرگونه زباله و مواد تجزیه ناپذیر پاکسازی می کنید ...
اگر مطالب جدیدی رو که آموختید رو به زنبوردارهای منطقه ی خودتون هم آموزش میدید ...
اگر با رعایت نظافت مانع وقوع غارت در زنبورستانتون میشید ...
اگر تحت هر شرایطی دودی رو توی یک فاصله ی معقول از زنبورستانتون روشن می کنید ...
اگر انواع تغذیه زنبور رو میشناسید و می دونید توی هر فصل چه نوع تغذیه ای رو به زنبورها بدید ...
اگر توی زنبورستانتون آب خوری درست کردید ...
اگر محصولات جانبی زنبورعسل رو به خوبی میشناسید و می دونید توی شرایط فعلیتون، کدوم یکی رو تولید کنید ...
اگر آخر سال، به طور دقیق همه ی حساب و کتاب هاتون رو روی کاغذ میارید و سود واقعی رو محاسبه می کنید ...
اگر با جهاد کشاورزی، تعاونی شهرستان و زنبوردارهای پیشروی استانتون ارتباط حسنه ای دارید ...
اگر هدف نهایی رو این گذاشتید که بهترین باشید ...
اگر به کار خودتون ایمان دارید و ازش لذت می برید ...
اگر زنبوردارها و حتی افراد دیگه با دیدن کار شما به زندگی و تلاش امیدوار تر میشن ...
شما با افتخار یک زنبوردار هستید، با نگاهی حرفه ای زنبورستانتون رو مدیریت می کنید و باعث پیشرفت خودتون و الگوبرداری دیگران هستید.
وگرنه رعایت نکردن هر کدوم از این "اگر" های بالا، حداکثر بهره ای که می تونید از این شغل ببرید رو تحت تاثیر قرار میده، تا جایی که روزی احساس می کنید بیشتر یک زنبوربان هستید تا یک زنبوردار...